foto home1

Bart BlankenMet ingang van 14 februari 2023 heeft Bart Blanken het voorzitterschap van de stichting Hospice Hoogeveen e.o. van Eddy Seinen overgenomen. Eddy heeft hiermee na bijna 8 jaar als bestuursvoorzitter afscheid genomen. Met name zijn uitgebreide netwerk heeft veel bijgedragen aan de positie die de hospice inmiddels heeft in de Hoogeveense gemeenschap.   
 
Bart Blanken (68) is geboren en getogen in Hoogeveen. Hij heeft het actief werkzame leven ondertussen achter zich gelaten. Zijn professionele leven heeft zich in het bijzonder op twee gebieden afgespeeld, te weten: de arbeidsmarkt en de zorg. Zijn voorliefde voor de zorg ontstond tijdens zijn functie als directeur van zorgverzekering IZZ en de belangstelling ofwel deze passie groeide verder uit als bestuurder van de Coöperatie PGGM. 
 
Naast het voorzitterschap van het Willem de Boer Huis is Bart ook voorzitter van de Raad van Toezicht van Siza (zorg voor mensen met een beperking) en voorzitter van de RvT van Zorggroep EldeMaasduinen (zorg voor ouderen). Daarnaast begeleidt hij de huisartsen in Zwolle en Hardenberg.
 
Bart Blanken over het voorzitterschap: “ik zie dit als een pittige en tegelijkertijd een heel mooie taak om bij te mogen dragen aan een zo belangrijke maatschappelijke opgave: de kwaliteit van leven in de laatste levensfase van gasten en diens naasten zo comfortabel mogelijk maken. Daar wil ik met mijn opgedane kennis en ervaring graag aan bijdragen”.