foto1

Als het afscheid van het leven dichterbij komt, kiest vrijwel iedereen ervoor om thuis te sterven. Als dat voor u of uw naaste om welke reden thuis niet kan, dan is het Hospice een goed alternatief. Tijdens uw laatste levensfase zorgen we ervoor dat u als onze gast 'er mag zijn zoals u bent', omringd door professionele palliatieve zorg door verpleegkundigen en liefdevolle aandacht in een huiselijke omgeving.

Wilt u weten of het Willem de Boer huis, gelegen in midden Drenthe voor u of voor uw naaste een fijne plek kan zijn? Kom vrijblijvend langs voor een informatief gesprek en kijk of het Hospice het goede alternatief is voor uw thuissituatie. Iedereen die zich in de terminale levensfase bevindt met een levensverwachting korter dan drie maanden, kan een beroep doen of laten doen op een verblijf in het Willem de Boer huis. Een verzoek tot verblijf gebeurt in overleg met u of uw familie en met de huisarts, thuiszorg of specialist.

Regie behouden
Elk mens is uniek. Uw levensovertuiging, levensverhaal en levensstijl zijn bepalend voor de inhoud en de wijze waarop we u als onze gast zien. Daarom is ons uitgangspunt om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan uw wensen zodat u zelf de regie behoudt van uw eigen leven.

Naasten
Als familie of naaste bent u ook onze gast. Wij zijn er om u als mantelzorger(s) te ontlasten. In het Hospice zijn verschillende faciliteiten zoals een logeerkamer en een koppelbed waar u gebruik van kunt maken om het samenzijn en de privacy zoals u die thuis gewenst bent, te evenaren. In moeilijke momenten geven vrijwilligers met liefde een luisterend oor. Wilt u als familie even apart zitten, dan kan dat in de familiekamer.