foto5

Binnen onze hospice in Hoogeveen zijn vrijwilligers onmisbaar. De meeste vrijwilligers die in de hospice werken, staan klaar voor de gasten. Zij vallen onder de verantwoording van Acanthis. Daarnaast zijn er kook- tuin- klus-, ICT- en bloemenvrijwilligers die organisatorisch gezien verbonden zijn met het hospice-bestuur (bestuursvrijwilligers). Allen zetten zich met hart en ziel voor de hospice.

De vrijwilligers die direct betrokken zijn bij de gasten zijn van onschatbare waarde. Door hen ontstaat er een sfeer van huiselijkheid, rust, veiligheid en warmte die zo kenmerkend is voor onze hospice. De vrijwilligers die uit Hoogeveen en uit de regio midden en zuidwest Drenthe komen, richten zich allereerst op dat wat nodig is voor onze gasten en hun familie. Zij ondersteunen bij het eten en drinken. Zij geven een luisterend oor, lezen voor, luisteren samen met u naar muziek of maken met u een wandeling. Daarnaast zijn zij er voor de familie en naasten en bieden hen troost wanneer dat nodig is.

Vrijwilliger worden?
Zonder vrijwilligers zou de hospice niet kunnen functioneren. Daarom is Acanthis altijd op zoek naar enthousiaste mensen. Een speciale vooropleiding of werkervaring is niet vereist. Wel de juiste motivatie en de bereidheid om trainingen en cursussen te volgen. Er wordt een inzetbaarheid van minimaal 1 dagdeel  van vier uur per week  gevraagd waarvan ook één dagdeel per vier weken in het weekend. Voordat u als vrijwilliger gaat werken, volgt u een meerdaagse training. Hierin komen allerlei onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor het werk in een hospice. Als u belangstelling heeft om ons team te versterken, neemt u dan contact op. Een van de coördinatoren maakt dan graag een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Bestuur vrijwilliger worden?
Een paar extra helpende handen in de tuin, in de keuken of met het klussen zijn altijd welkom. Als u belangstelling heeft om iets te doen in de hospice, neemt u dan contact met ons op. Iemand van het bestuur en/of een van de coördinatoren maakt dan graag een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek.