foto2

Met vier gastenkamers is het Willem de Boer Huis voor midden en zuidwest Drenthe een kleinschalig huis waar onze gasten worden omringd met liefde en aandacht van de vrijwilligers en 24 uur per dag professionele palliatieve zorg krijgen. Het Willem de Boer Huis ligt aan de rand van de woonwijk De Weide in de directe omgeving van het Treant ziekenhuis, niet ver van het centrum van Hoogeveen en vlakbij een bos. Het huis heeft een zonnige patio en rondom het gebouw is een ruime tuin.

Gastenkamer
Onze gastenkamers bevinden zich allemaal op de begane grond. Elke kamer heeft een openslaande deur naar een eigen terras. Ook heeft elke kamer een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Daarnaast is er onder meer een televisie, internetaansluiting en een koelkast aanwezig. Op elke kamer kan er koppelbed naast het bed van de gast geplaatst worden waardoor er een volwaardig tweepersoonsbed ontstaat. Op deze manier kunt u fysiek dichtbij uw naaste blijven. Onze kamers hebben elk een eigen naam en kleur, ze zijn warm en neutraal ingericht waarbij er ruimte is voor uw eigen 'spulletjes' zoals foto's of een schilderij. Zo kunt u uw kamer een vertrouwde sfeer geven.

Huiskamer
Het hart van het Hospice is de huiskamer waar altijd een vrijwilliger is te vinden. Gasten en naasten zijn welkom om hier te zitten, te lezen, een spelletje te doen of (samen) te zijn. Aangrenzend vindt u een volledig ingerichte keuken. Van hieruit verzorgen de vrijwilligers de maaltijden voor de gasten en wordt er koffie en thee geschonken. U en/of uw naasten kunnen in overleg met de vrijwilligers deze keuken gebruiken om een maaltijd klaar te maken.

Huisdieren
Bent u gehecht aan uw huisdier? Dan hoeft u geen afscheid te nemen als u bij ons komt. Ook een geliefd huisdier is van harte welkom, mits deze geen overlast voor de andere gasten veroorzaakt en uw naasten de zorg voor het huisdier op zich nemen.

Eten en drinken
We proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de wensen van de gast wat betreft eten en drinken. Daarbij gaat het niet alleen om wát u eet, maar ook wanneer. Op maandag-, dinsdag- en donderdagavond wordt er door een of twee vrijwilligster(s) 'live' gekookt en een warme maaltijd in de huiskamer opgediend. Gasten die op dat moment in het Hospice verblijven, kunnen hieraan aan deelnemen. Wilt u liever deze maaltijd op uw eigen kamer gebruiken, dan kan dat ook.