foto home1

Foto J. Klijnsma bezoek hospice mei 2023Mevrouw Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe heeft op donderdag 11 mei 2023 een bezoek gebracht aan onze hospice. Diny Bisschop, vrijwillig coördinator van het hospice en Hennita Schoonheim, directeur-bestuurder van Acanthis hebben mevrouw Klijnsma hartelijk ontvangen. Mevrouw Klijnsma heeft tijdens een rondleiding in het hospice kennis gemaakt met een aantal zorgvrijwilligers en een kookvrijwilliger. Met één van de gasten die in het hospice verblijft heeft zij gesproken hoe de gast het verblijf in het hospice ervaart.  

Mevrouw Klijnsma was onder de indruk van de mooie ruime kamers, die elk van een eigen badkamer en buitenterras zijn voorzien. Samen met de woonkamer en de prachtige ronde patio heerst er een huiselijke, gemoedelijke sfeer in het hospice. Natuurlijk was er alle lof voor de 80 vrijwilligers die er voor zorgen dat gasten in de laatste fase van hun leven het goed hebben in het Willem de Boer Huis. 

Na de rondleiding is er uitgebreid met elkaar gesproken over de toekomst van het inzetten van vrijwilligers thuis en in de hospices in Drenthe en de vraagstukken die spelen zoals de toenemende vergrijzing en de toenemende tekorten aan zorgpersoneel. De verwachting is dat er in de toekomst een groter beroep gedaan zal worden op vrijwilligers om de nodige zorg zowel thuis als in de hospices te kunnen blijven geven aan mensen in hun allerlaatste levensfase.